top of page

PEV online: (11.11.): ZVÍŘÁTKA PODZIMU

Aktualizováno: 24. 11. 2020

Máte rádi zvířátka? A co taková, která pro vás znamenají podzim? Já bych si určitě vybrala krásnou zrzavou lišku, která se schovává v lesích a její kožíšek mi připomíná podzim. Někoho určitě napadne ježek s kožíškem plným hnědých bodlinek, které se dobře schovají v suchém listí. Ale nemusí to být pouze lesní zvěř. Zkuste se zamyslet, jaká zvířátka, klidně i ptáci nebo ryby, mají zbarvení takové, že by s ním hravě splynuli s podzimní krajinou. Nemusíme se omezovat pouze na reálné živočichy. Kdo by chtěl nakreslit třeba bájného ohnivého fénixe, kterého zná z filmů, klidně může. Jeho peří totiž připomíná slunce, které nám otepluje poslední dny před zimou.


Budu velmi zvědavá, jaká "zvířátka podzimu" si vybere. A abychom si také vyzkoušeli jejich podzimní maskování, tak kolem nich nakreslete také listopadovou přírodu, kterou máte jistě napozorovanou z procházek venku. Zaplňte prosím celý papír A4, ať má zvířátko hodně prostoru na to, se ukázat.


ÚKOL: vyber si reálné/vymyšlené zvířatko, jehož zbarvení ti připomíná barvy podzimu (oranžová, hnědá, žlutá, červená, fialová, světle zelená) a nakresli ho nebo namaluj. Pokud zvládneš, umísti tvé zvíře do podzimní krajiny, aby si vyzkoušelo své maskování.


MATERIÁLY: tužka, pastelky/vodovky nebo pastelky + vodovky (abychom mohli lépe míchat barvy dohromady jako sám podzim), papír A4 (rozmyslete si dopředu, zda budete kreslit na výšku nebo na šířku, poznáte to podle tvaru těla živočicha).



A jaké barvy má vlastně podzim? Zjistěte to při procházce venku. Některé barevné palety vám přiložím také sem.


Podzimní zvířátka budu očekávat v neděli 15. 11. 2020. Moc se na ně těším! Kdo jich stihne vytvořit víc, budu jedině ráda. Prosím vždy k fotce připsat, o jaké zvířátko se jedná. Mějte hezký týden!



Daneček



Terezka, "Maskovaný jelínek"


Feli, "Ježčí nora s bonbónem"


Tada, "Tadovo lesní zvířátko"


Natálka, "Ježeček nese jablka a hrušky"

75 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page