top of page

PEV online (14.10.): LESNÍ RODINKA

Aktualizováno: 19. 10. 2020

Venku už nám začal podzim. Listí opouští typickou zelenou a krásně se přebarvuje. Pod nohama ty nádherné žluté, oranžové, hnědé nebo červené lístečky můžeme nalézat. K dnešnímu úkolu si několik druhů listů nasbíráme!


Při procházce venku si dáme za úkol najít několik barevných listů. Sbírejte jen ty, které se vám opravdu líbí a nebojte se střídat druhy a velikosti! Postačí okolo 10 lístečků, ale klidně můžeme mít větší výběr. A co vlastně s nimi?

Každý lístek nám nyní ožije v nějaké lesní zvířatko. Víte, jak vypadá třeba liška, medvěd, ježek, nebo sova? Vyber si zvířátko a na bílém papíru A4 z nich vytvoř rodinu. Počet členů domácnosti je na tobě. Každý tebou nalezený lístek bude znázorňovat jedno zvířátko. Aby šlo zvířátko zařadit k nějakému druhu, musíš mu dokreslit nožičky, očička, ouška, ocásek, zkrátka vše, co je pro tvé zvíře typické a podle čeho ho vždy poznáš. Nezapomeň využít vhodnou barvu lístečku a prostředí, ve kterém bude rodina žít. Lístky na papír pouze pokládej, pokud nechceš lepit lepidlem nebo lepicí páskou (pomůžou rodiče).


Jaká bude tvá lesní rodina a co se jí přihodí?


Materiály: černá fixa, barevné fixy, pastelky

Tip: nasbírané lístečky prosím netrhej! Využij jejich krásného tvaru, do kterého vyrostly.




Fotografie lesních rodinek posílejte prosím do neděle 18.10. 2020. Jsem velmi zvědavá! Kdo bude chtít použít i další lístečky, vytvoří obrázků více. A kdo by se stále ještě nudil, jsou tu pro vás úkoly pondělní skupiny. Pokud vás jejich téma osloví, nebojte se zapojit. Obrázky budete mít hned ve dvou galeriích, jupí!


V dnešním úkolu obrázky i pojmenujete. Stačí, když mi název k poslanému obrázku napíší rodiče. Ať máme přehled, jaká situace se zvířátkům přihodila.



Ema, Lesní motýlci



Feli, Klokanomedvěd, ježek a ryba



Eliška, Myš, ježek a had



Anežka, Lesní zvířátka



Terezka, Zvířátka v lese a Ptáček letící na hnízdo: zajíček se schovává ve křoví před obřím motýlem a páv je z toho na větvi.



Viktorka, Viktorčina zvířátka



Táda, Krokodýl, co právě ulovil rybičku, ostatní stihly odplavat



Daneček (PVV), Lesní zvířata

140 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page