top of page

PEV online (25.11.): N jako...

Aktualizováno: 4. 12. 2020

Jmenuji se Natálie. Mé jméno začíná na písmenko "N". Jaká slova začínají na toto písmeno? Napadnou mě třeba nůžky, nos, nosorožec, nádivka, noty, nit, nálepka, nohavice, nanuk.. a můžeme tady být donekonečna! :-)


Asi jsem vám už prozradila dnešní hravé zadání, u kterého si i trochu zapřemýšlíme. Kolik předmětů, rostlin nebo zvířat jste schopni vymyslet na jedno stejné písmenko? Na obrázek tentokrát někam vyditelně napište své jméno, můžou pomoci také rodiče. Tím, že si své jméno napíšete už na začátku, předměty, které můžete nakreslit, vás napadnou rychleji.


Zkusíte si pracovat jako ilustrátoři. Představím vám jednou milou českou ilustrátorku Kateřinu Kynclovou. Její tvorba vám může pomoct v inspiraci, jak předměty na papír umístit a jak pracovat s jejich velikostí. Tvoří převážně fixami a to úžasné kolážovité ilustrace. Vy se také pokuste dodržet velikost reálných věcí, u kterých je to možné. Například můj nanuk bude asi o dost menší než nosorožec.:-)


Úkol: na papír A4 vymysli co nejvíce předmětů, zvířat, rostlin, které začínají na tvé počáteční písmeno křestního jména. Vaším úkolem je ZAPLNIT PROSTOR papíru.


Materiály: fixy, papír A4.




Na vaše inspirativní ilustrace se těším v neděli 29. 11. 2020.



Anežka


Anička

41 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page