top of page

PVV (14.12.): KERAMICKÉ HLAVY I

Aktualizováno: 17. 12. 2020

Poprvé jsme se společně se skupinou PVV pustili do keramiky. Vybrat jsme si mohli kočičí hlavu, nebo hlavičku zvířátka jiného. Hliněnou hlavičku jsme si na stole v ploše vymodelovali. Přidali jsme plastické fousky, ouška, čumáček a očička. Společně jsme hlavy postavili na krk, který jsme se pokusili vyválet válečkem.


Na konci hodiny už na nás koukaly krásné kočičky a u někoho také ptáčci a jedno baculaté prasátko. Děti byly akční a z hlíny stihly vytvořit ještě vlastní malé figurky. Podívejte, co vše v naší pondělní dílně vzniklo! Všichni tvůrci mají mou obrovskou pochvalu.


Naše zvířátka čeká ještě dlouhá cesta. Musí pořádně vyschnout - hlína zesvětlá. Dále se hlína poprvé vypálí v peci. Pak děti čeká zábavná čast a to glazování (barvení určené k výpalu). Barevná glazura se musí podruhé vypálit v peci, kde krásně zleskne. Je na co se těšit. :-)



Distanční úkol: pokud máte doma modelínu, můžete si hlavičky (stojící i ležící) vyrobit sami. Kdo modelínu nemá, zvířecí hlavičku si aspoň nakreslí a použije materiály, které má k dispozici.

Keramiku neděláme výjimečně, takže o ni určitě nepřijdete. :-)

21 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page