top of page

PVV online (4.1.): AUTOPORTRÉT: NEČEKANÉ PŘEKVAPENÍ

Aktualizováno: 11. 1. 2021

Vítám všechny v novém roce 2021! A přináším vám první výtvarné zadání toho roku.


Dovolte mi, vrátit se o týden zpátky do času Štědrého dne. Konkrétně se podíváme pod vánoční stromeček každého z nás, jaké dárky jste pod ním našly! Rozbalili jste vše, co jste si celý rok přáli? Přesně to bude naše dnešní téma.


Vaším úkolem bude nakreslit autoportrét. A jak se vlastně liší autoportrét od portrétu? U autoportrétu kreslí či maluje autor obrazu SÁM SEBE. Určitě to už dobře znáte ze záčátku školního roku, kdy jsme spolu autoportréty kreslili. Nakreslete nebo namalujte autoportrét s vaším vánočním dárkem, který vám udělal největší radost. Obrazy tvořte na výšku. Pokud budete mít na obrázku například nový svetr, oblečte si ho na sebe. Dárky, které se nedají obléct, držte v rukách. Zaměřte se na váš výraz, který na obrazu budete mít. Byli jste překvapeni, veselí a štastní? Zobrazte to. Kdo bude chtít, může ostatním ukázat něco z vánoční výzdoby, která bude naznačena za ním v pozadí obrazu.


Pro inspiraci přikládám fotografie slavných umělců napříč stoletími. Sledujte stylizaci a autorův specifický rukopis, který máš každý z nás!!! :-)

Poznali jste Van Gogha, Renoira, Picassa, Muncha, Muchu i Moneta? Slibuji, že o nich ještě hodně uslyšíte.


ÚKOL: autoportrét na výšku papíru A4, musí být vidět váš obličej s emocí a dárek, který držíte, nebo máte na sobě.

MATERIÁLY: volné.



Na vaše autoportréty se budu těšit v neděli 10. 1. 2021. Přeji příjemné tvoření!



Daneček, "Autoportrét"

27 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page