top of page

PVV online (16.11.): MALÍŘOVA PÍSANKA

Aktualizováno: 24. 11. 2020

Znáte písanky pro naučení správného tahu jednotlivých písmenek, do kterých se píše ve škole? Když ji celou poctivě vyplníte, naučíte se proporci písmen jak psacích, tak i tiskacích. Přemýšleli jste někdy o tom, že si takovou písanku může vytvořit také malíř nebo lépe řečeno ilustrátor?


Pro zautomatizování kresby a uvolnění zápěstí jsem si pro vás připravila návod, jak si takovou písanku pro malíře vytvořit, abysme se stále zlepšovali i mimo naši ZUŠku. Je jen na vás, kolik políček si vymyslíte vy, níže vám poskytnu návod, ale pouze jako inspirační zdroj.


ÚKOL:

  1. Vezměte si papír A4 na výšku a přehněte ho jako harmonikum, abyste dosáhli stejně velkých obdélníkových políček. Kdo má doma dlouhé pravítko, může si linky udělat tužkou nebo fixou.

  2. Na počet políček si vymyslete LINKU, která bude pokaždé jiná, ale bude mít ZAČÁTEK A KONEC. (Vzhled linky je na vás, může být přerušovaná, složená z kytiček/mráčků/srdíček/lístků/písmenek, může to být spirála, vlna, hranatá linka jako hradba hradu pro princeznu,...)

  3. Papír zaplňte celý. Až skončíte, poproste rodiče, aby mi vaši písanku vyfotili a příště bychom na toto téma navázali a zpracovali ho dále, proto buďte poctiví a linek vymyslete co nejvíce! :-) Písanku si prosím pečlivě uschovejte.

MATERIÁLY: obyčejná tužka nebo tenká fixa.



Na první část našeho úkolu se těším v neděli 22. 11. 2020. Další týden si řekneme, co dál. :-)



Aslanek



Natálka

23 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page