top of page

PVV online (22.2.): MŮJ VESMÍR

Aktualizováno: 8. 3. 2021

Namalujte si svůj vesmír! To bylo dnešní zadání, do kterého jsme se s nadšením pustili. Malovali jsme, kreslili a dokonce také foukali do brčka. Úkolem bylo tvárnit naši podobu vesmíru plnou mimozemšťanů a jiných galaktických potvůrek.


Já jsem si anilinkami, tužkou a růžovým fixem nakreslila ten svůj...


Jak na brčko a vodovky?

Foukání brčkem do barvy provádějte opatrně. Začněte tím, že si štětec až moc namočíte do barvy a na papír nakapete opravdu velké kapky s barvou. Vezmete si brčko, papír natáčíte všemi směry a foukáte. Po zaschnutí domalujete příšerce nohy, ruce, chapadla, drápy, křídla... cokoliv co jí bude slušet. Třeba vtipný účeš nebo 30 nohou. :-)


Po zaschnutí vodovek vezměte k ruce tužku a suché části postupně dokreslujte/vybarvujte. Obyčejná tužka se hodí k pestrobarevným vodovkám, ale můžete použít také fixy a pastelky.

Instruktážní video k foukání: https://www.youtube.com/watch?v=__eOThm6O7s


Úkol: namalujte planetku, na které zabydlíte cizí bytosti a umístěte ji do vesmíru. Nezapomeňte na hvězdy, hvězdný prach a okolní levitující objekty. Na příšerky použijte právě brčko! Ať jsou výrazné. Soustřeďte se prosím na dokreslení detailů, tužkou stínujte a rozmazávejte.

Materiály: vodovky, fixy, pastelky, tužka a brčko (můžete si vyrobit z papíru uděláním ruličky). Kombinaci použití všech materiálů uvítám.


Na nesmírné vesmíry se moc těším v neděli 28. 2. 2021.



46 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page