top of page

PVV online (5.10.): PODPIS

Aktualizováno: 12. 10. 2020

Znáte první písmeno svého jména? Napište ho tedy fixou velkým tiskacím písmem na kus papíru, ať máte představu o jeho proporci. A přemýšlejte, co vám jeho tvar připomíná? Písmenko J může připomínat tvar rukojeti deštníku nebo rybářovu udici, S jako plazící se had, v písmenku O uvidíme třeba rybník. Můžou to být také předměty, které máte doma nebo na zahradě. Cokoliv živého/neživého, na co přijdete.


Vybranou věc, která vám bude písmenko nejvíce připomínat, nakreslete na obyčejný kancelářský papír a první písmeno vašeho jména dobře zvýrazněte. Snažte se zaplnit celou plochu papíru. U zvoleného předmětu budeme pracovat obyčejnou tužkou a písmenko zvýrazníme pastelkami nebo fixou.


Příklad: Jmenuji se Natálie. První písmeno mého křestního jména je N. Toto písmeno mi nejvíce tvarem připomíná dřevěný skládací metr. Metr nakreslím tužkou s jeho detaily a nezapomenu na čísla, tužkou můžu také stínovat. Písmeno N v metru zvýrazním fixami nebo pastelkami tak, aby bylo na první pohled zřejmé, jak se jmenuji.


Budu se moc těšit do neděle 11.10. 2020 na fotky vašich obrázků!



Tip: Kdo by měl problém najít tiskacímu písmenku vhodný předmět, může si napsat místo něj písmenko psací.


Kdo pozná všechna ukrytá písmenka? Hledejte společně s rodiči. Skrývá se nám tu S, H, N, J, M a T. Najdete je všechny?


Ve jménech se děti nebály písmenka ani otáčet. Sešly se nám tu věci jak živé tak neživé.


72 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page